No header

Hejsan är det någon som vet hur man lägger in en header här på bloggen?? har försökt med allt men det funkar inte :(

Kommentarer
Postat av: Jim

1. Gå in i din stilmall.



2. Leta upp kodavsnittet som heter #header eller div#header (beror på vilken stilmall du har). Kolla om det är utsatt en bredd, dvs width. Om det inte finns, kolla då om det finns en width i kodavsnittet #wrapper. Bredden som anges, är nämligen bredden på din header som du ska göra.



Om du inte hittar ett värde för width på varken #header eller #wrapper, då får du testa dig fram lite, eller byta till en annan stilmall.



3. Gör nu din egen header i ett bildprogram. Spara den som en gif eller jpg.



4. Ladda upp den på din blogg, och spara adressen till bilden. Om du inte vet hur man gör det, så kolla här: [Ladda upp en bild på din blogg]



5. Gå in i din stilmall igen, och leta upp kodavsnittet #header eller div#header. Se om det finns en kodrad som heter background. Om den finns, så ska du ersätta den med nedanstående kod. Om den inte finns, så ska du klistra in nedanstående kod.



?

background: url(adressen till din bild) no-repeat center center;

Där det står Adressen till din bild lägger du in adressen till bilden som du laddade upp på bloggen i steg fyra. Tänk på att parentesen ska vara kvar, dvs adressen ska ligga inom parentesen!



6. Nu ska du ange hur hög din header är. Leta upp avsnittet #header igen och se om det finns en kodrad som heter height. På vissa stilmallar står det redan ett värde på height, ändra i så fall det till höjden på din egen header. Om det inte finns, så lägg till nedanstående kodrad i din #header:



?

height: XXpx;

Ersätt XX med höjden på din headerbild.



Förhandsgranska nu och se hur det hela ser ut.



Ev måste du ändra lite i padding med, om du får en ram runt din header.

2012-08-19 @ 17:25:09
Postat av: Julia

Jim: tack ska försöka med det

2012-08-19 @ 17:25:53
Postat av: Jim

ingen orsak :)

2012-08-19 @ 17:26:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0